Brunkager (jul)

Brunkager (jul)

Brunkager (jul)

Ret Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk
Kok Lasse

Ingredienser

  • tsk Potaske
  • ½ dl Vand
  • 250 g Smør, eller margarine
  • 200 g Sirup
  • 200 g Sukker
  • 500 g Hvedemel
  • 1 brev Brunkagekrydderi
  • Hakkede mandler
  • Revet appelsinskal

Sådan gør du

  • Potasken opløses i vandet.
  • Margarine, sirup og sukker koges op og potasken røres i. Afkøles til den er lunken.
  • Øvrige ingredienser blandes sammen og røres i. Æltes godt igennem og trilles til stænger, ca. 4 cm i diameter.
  • Stilles koldt – evt. til næste dag.
  • Skæres i tynde skiver.
  • Bages ved 180° i ca. 8-10 min.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.