Langtidsstegt and og kartofler i egen sovs

Langtidsstegt and og kartofler i egen sovs

Langtidstegt and og kartofler i egen sovs

Langtidstegt and og kartofler i egen sovs
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 6 timer
Antal/portioner 2 personner
Kok Max & Dean

Udstyr

  • Slow-cooker
  • Pande
  • Stor si
  • Gryde

Ingredienser

  • 2 stk Andeben, af ca. 220 g
  • 2 Løg
  • 1 Rød peberfrugt, eller din ynglingsfarve
  • 1 Porre
  • 2 stk Forårsløg
  • 600 g Kartofler
  • Evt. 2 fed Hvidløg
  • evt. 4 Lauerbærblade
  • ½ l Fløde
  • Vand
  • 1 spsk Sukker
  • 2 spsk Rosmarin, kan erstattes med timian
  • ½ tsk Spidskommen, bedst stødt
  • Salt, til at gnube andeben og smage sovsen til med
  • Peber, til at gnube andeben og smage sovsen til med
  • Mel, til melbolle jævning
  • Fedtstof, til melbolle jævning
  • Sovsekulør, efter behov

Sådan gør du

Forbered grøntsager

  • Skræl kartofler og skær dem i skiver af ca. 0,5cm.
    Skyl dem grundigt for at reducere stivelse,
  • Pil løg og skær dem i skiver.
  • Skyl og udkern peberfrugt og skær det i skiver.
  • Skyl porre grundigt og skær den i skiver.
  • Skyl forårsløg og skrær dem i små stykker.
  • Steg løg indtil de er let gyldne.
  • Steg porre, forårsløg og peberfrugt indtil de er bløde.

Forbered kød

  • Gnub andeben med salt og peber.
    Hvis hvidløg anvendes: pil hvidløg og pres det, og gnub denne også på andebene.
  • Steg andeben indtil de ikke længere er røde.

Anbring ingredienser i stegeso

  • Ønskes lauerbææblade, lægges disse i bunden af stegesoen.
  • Fordel kartoflerne jævt på buden af stegesoen eller på bladende.
  • Fordel rosmarin og spidskommen ud over kartoflerne.
  • Placer kødet centralt oven på kartoflerne.
  • Fordel løg, peberfugt, porre og forårsløg rundt om kødet.
  • Tilsæt vand indtil kartoflernne, og mindst halvdelen af grøntsagerne er dækket

Kogning og filtrering

  • Sæt slow-cookeren til 6 timer på low.

Sovs

  • Tidlist 30 minutter før retten er færdig, tages kødet til side. Sovsen, grøntsager og kartofler skilles ad med sien.
    Køddet lægges tilbage efter væsken er siet fra.
  • Lav en melbolle i en gryde med fedtstof og mel.
  • Tiløj væsken fra sovsen og piskefløde under piskning.
  • Lad sovsen simre i 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Juster sovsens farve med sovsekulør efter behov.

Noter

Retten kan være bitter.
For at reducere bitterheden kan…
  • … lauerbærblade udelades.
  • … der tilføjes mere sukker.
  • … der tilføjes mere piskefløde.
  • … der tilføjes mælk, men det virker ikke lige så godt som fløde.
  • … kartofler udelades.
Retten serveres varm efter tilsmagningen.

Langtidstegt andeben med kartofler er en slow-cooker ret som Dean og jeg altid vender tilbage til. Vi bruger den som refference hver gang vi snakker om langtidstegte retter og hvordan det skal smage.

Retten har mørt kød, og meget smagsfuldt tilbehør. Væsken kan bruges til sovs, men vil være bitter fra kartoflerne.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.


1 kommentar til “Langtidsstegt and og kartofler i egen sovs”