Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce

Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce

Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce

Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce
Ret Hovedret
Køkken Ingen
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 6 timer
Antal/portioner 2 personer
Kok Max & Dean

Udstyr

  • Slow-cooker
  • Pande
  • Mortar

Ingredienser

  • 2 stk Andebryst, af ~200 g
  • 4 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 400 g Flåede tomater
  • 2 dl Vin, evt. Risvin/sake
  • 3 spsk Soya
  • Salt, til at gnube andebryst og smage sovsen til med
  • Peber, til at gnube andebryst og smage sovsen til med
  • 2 tsk Rosmarin
  • 1 tsk Spidskommen, kan udelades
  • 1 tsk Timian, kan erstattes med rosmarin
  • Maizena til jævning

Sådan gør du

Klargør grøntsager

  • Snit løg i skiver.
  • Steg løg let gyldne.

Klargær kødet

  • Snit riller i Andebrystets skind, og gnid dem med salt og peber.
  • Steg andebrystet let på over- og undersiden, men især skinsiden.
  • Steg indtil køddet er lukket.

Klargør kryderier

  • Pil hvidløg og placer dem i mortar.
  • Tilføj rosmarin, spidskommen og timian i mortar.
  • Kvas og rør i mortar indtil det er en fin pulveraftig masse der holdes sammen af hvidløg.

Anret i stageso

  • Hæld løgene over i buden af slow-cookerens stegeso.
  • Placer andebrystet på løgene i stegesoen.
  • Hæld de flåede tomatter, soya og vin ned i stegesoen.
  • Tilføj de klargjorte kryderier fra mortar og bland godt.

Indstilling og jævning

  • Sæt slow-cookeren til low i 6 timer.
  • En halv time før servering jævnes sovsen med maizenna.
  • Smag sovsen til med salt, peber og soya før servering.

Noter

Serveres efter tilsmagning, med ris, kartofler eller pasta til.
  • Serveres retten til ris – anvend gerne risvin til sovsen.
  • Serveres retten til kartofler – anvend gerne hvidven eller rødvin til sovsen.
  • Serveres retten til pasta – anvend gerne rødvin til sovsen.
Anvendes kartofler, så kan de kommes ned i slow-slowcookeren før løgene.
  • Kartoflerne skal skrælles og skæres i skiver.
  • Skyl dem grundigt for at reducere stivelse.
  • Fordel dem jævt i bunden af stegesoen.
  • Soven vil blive mere bitter.
  • Tilføj derfor også 1 spsk Sukker sammen med de øvrige kryderier.
  • 30 miuntter før servering, skal man sammen med jævningen tilføje ½ litter fløde.
De ændringer bør gøre retten mindre bitter, men stadig tillade lækre langtidstegte kartofler med andesmag.

Dean og jeg har endnu engang kastet os ud i langtidstegning. Denne gang fik vi fat i noget lækkert anedbryst. Det vigtigste for os var at få en lækker sovs og noget mørt kød.

Se evt. langtidstegt and og kartofler i egen sovs som refference, til hvis man ønsker at anvende kartofler.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.