Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce
Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid6 timer t
Ret: Hovedret
Køkken: Ingen
Servings: 2 personer
Author: Max & Dean
- 2 stk Andebryst af ~200 g
- 4 Løg
- 2 fed Hvidløg
- 400 g Flåede tomater
- 2 dl Vin evt. Risvin/sake
- 3 spsk Soya
- Salt til at gnube andebryst og smage sovsen til med
- Peber til at gnube andebryst og smage sovsen til med
- 2 tsk Rosmarin
- 1 tsk Spidskommen kan udelades
- 1 tsk Timian kan erstattes med rosmarin
- Maizena til jævning
Klargør grøntsager
Snit løg i skiver.
Steg løg let gyldne.
Klargær kødet
Snit riller i Andebrystets skind, og gnid dem med salt og peber.
Steg andebrystet let på over- og undersiden, men især skinsiden.
Steg indtil køddet er lukket.
Klargør kryderier
Pil hvidløg og placer dem i mortar.
Tilføj rosmarin, spidskommen og timian i mortar.
Kvas og rør i mortar indtil det er en fin pulveraftig masse der holdes sammen af hvidløg.
Anret i stageso
Hæld løgene over i buden af slow-cookerens stegeso.
Placer andebrystet på løgene i stegesoen.
Hæld de flåede tomatter, soya og vin ned i stegesoen.
Tilføj de klargjorte kryderier fra mortar og bland godt.
Indstilling og jævning
Sæt slow-cookeren til low i 6 timer.
En halv time før servering jævnes sovsen med maizenna.
Smag sovsen til med salt, peber og soya før servering.
Serveres efter tilsmagning, med ris, kartofler eller pasta til.
- Serveres retten til ris - anvend gerne risvin til sovsen.
- Serveres retten til kartofler - anvend gerne hvidven eller rødvin til sovsen.
- Serveres retten til pasta - anvend gerne rødvin til sovsen.
Anvendes kartofler, så kan de kommes ned i slow-slowcookeren før løgene.
- Kartoflerne skal skrælles og skæres i skiver.
- Skyl dem grundigt for at reducere stivelse.
- Fordel dem jævt i bunden af stegesoen.
- Soven vil blive mere bitter.
- Tilføj derfor også 1 spsk Sukker sammen med de øvrige kryderier.
- 30 miuntter før servering, skal man sammen med jævningen tilføje ½ litter fløde.
De ændringer bør gøre retten mindre bitter, men stadig tillade lækre langtidstegte kartofler med andesmag.