Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce
Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce
Langtidsstegt and i tomat- og rødvinssauce
Antal/portioner 2 personer
Udstyr
- Slow-cooker
- Pande
- Mortar
Ingredienser
- 2 stk Andebryst, af ~200 g
- 4 Løg
- 2 fed Hvidløg
- 400 g Flåede tomater
- 2 dl Vin, evt. Risvin/sake
- 3 spsk Soya
- Salt, til at gnube andebryst og smage sovsen til med
- Peber, til at gnube andebryst og smage sovsen til med
- 2 tsk Rosmarin
- 1 tsk Spidskommen, kan udelades
- 1 tsk Timian, kan erstattes med rosmarin
- Maizena til jævning
Sådan gør du
Klargør grøntsager
- Snit løg i skiver.
- Steg løg let gyldne.
Klargær kødet
- Snit riller i Andebrystets skind, og gnid dem med salt og peber.
- Steg andebrystet let på over- og undersiden, men især skinsiden.
- Steg indtil køddet er lukket.
Klargør kryderier
- Pil hvidløg og placer dem i mortar.
- Tilføj rosmarin, spidskommen og timian i mortar.
- Kvas og rør i mortar indtil det er en fin pulveraftig masse der holdes sammen af hvidløg.
Anret i stageso
- Hæld løgene over i buden af slow-cookerens stegeso.
- Placer andebrystet på løgene i stegesoen.
- Hæld de flåede tomatter, soya og vin ned i stegesoen.
- Tilføj de klargjorte kryderier fra mortar og bland godt.
Indstilling og jævning
- Sæt slow-cookeren til low i 6 timer.
- En halv time før servering jævnes sovsen med maizenna.
- Smag sovsen til med salt, peber og soya før servering.
Noter
Serveres efter tilsmagning, med ris, kartofler eller pasta til.
- Serveres retten til ris – anvend gerne risvin til sovsen.
- Serveres retten til kartofler – anvend gerne hvidven eller rødvin til sovsen.
- Serveres retten til pasta – anvend gerne rødvin til sovsen.
- Kartoflerne skal skrælles og skæres i skiver.
- Skyl dem grundigt for at reducere stivelse.
- Fordel dem jævt i bunden af stegesoen.
- Soven vil blive mere bitter.
- Tilføj derfor også 1 spsk Sukker sammen med de øvrige kryderier.
- 30 miuntter før servering, skal man sammen med jævningen tilføje ½ litter fløde.
Dean og jeg har endnu engang kastet os ud i langtidstegning. Denne gang fik vi fat i noget lækkert anedbryst. Det vigtigste for os var at få en lækker sovs og noget mørt kød.
Se evt. langtidstegt and og kartofler i egen sovs som refference, til hvis man ønsker at anvende kartofler.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.