Boller i karry

Boller i karry
Udskriv Pin
4 fra 1 bedømmelse

Boller i karry

Klassisk boller i karry. Retten passer til ca. 3 voksne, eller en Zelda. Hendes maver rumler typisk efter denne ret en gang i ugen. Serveres med ris til og kan med fordel pyntes med kokus og rusiner.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal/portioner 3 Personer
Kok Janni Kaab Festersen

Udstyr

  • evt. mini hakker

Ingredienser

kødboller

  • 500 gram hakket svinekød
  • 1 æg
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk rasp
  • 2 spsk vand
  • 1 drys salt, peber & karry

Sovsen

  • ½ løg
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk karry
  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk eller fløde
  • ¼ æble

Sådan gør du

Kødboller

  • hak et helt løg sammen med et fed hvidløg i en mini hakker.
  • Put halvdelen af det i en skål, sæt resten til side.
  • Rør nu hakkekød og resten af ingredienserne til kødboller sammen med løg i skålen.

Sovsen

  • Put den anden halvdel af løget i en gryde eller højsidet pande og brun dem let.
  • brænd karry af og hæld vand i gryden.
  • Form kødbollerne og put dem i gryden.
  • Kog i 15 min.
  • Riv æblet ned i gryden, smag til med salt og peber, evt jævn sovsen.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.


1 kommentar til “Boller i karry”