Boller i karry
Klassisk boller i karry. Retten passer til ca. 3 voksne, eller en Zelda. Hendes maver rumler typisk efter denne ret en gang i ugen. Serveres med ris til og kan med fordel pyntes med kokus og rusiner.
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Servings: 3 Personer
Author: Janni Kaab Festersen
kødboller
- 500 gram hakket svinekød
- 1 æg
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk rasp
- 2 spsk vand
- 1 drys salt, peber & karry
Sovsen
- ½ løg
- 1 spsk olie
- 1 tsk karry
- 2 dl vand
- 1 dl mælk eller fløde
- ¼ æble
Kødboller
hak et helt løg sammen med et fed hvidløg i en mini hakker.
Put halvdelen af det i en skål, sæt resten til side.
Rør nu hakkekød og resten af ingredienserne til kødboller sammen med løg i skålen.
Sovsen
Put den anden halvdel af løget i en gryde eller højsidet pande og brun dem let.
brænd karry af og hæld vand i gryden.
Form kødbollerne og put dem i gryden.
Kog i 15 min.
Riv æblet ned i gryden, smag til med salt og peber, evt jævn sovsen.