Juleboller

Juleboller

Juleboller

Ret Kage
Antal/portioner 12 stk
Kok Lasse

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • ½ dl Lunket vand
  • 1 dl Mælk
  • 1 spsk Sukker
  • 1 Sammenpisket æg
  • Ca. 300 g Mel
  • 75 g Dadler, figner kan også bruges
  • 50 g Valnødder, evt. mandler el.nødder
  • 1-2 tsk Kanel, evt. kardemomme
  • 75 g Margarine smeltet, evt.flyd.marg.

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt mælk, margarine, sukker og æg.
  • Hak nødderne fint og skær dadlerne i små tern.
  • Bland halvdelen af melet sammen med nødder og dadlerne, så de ikke klistrer sammen.
    Bland det i og tilsæt resten af melet.
  • Ælt dejen igennem og lad hæve et lunt sted i ca. 30 min.
  • Slå dejen ned og lav 12 boller.
  • Sørg for at dalerne og nødderne ikke stikker alt for meget ud gennem overfladen (bliver nemt branket).
  • Lægges på bagepapir og efterhæver ca. 15 min.
  • Kan pensles med enten A38/æg/kold kaffe og drysses med kanelsukker.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.