Juleboller
Juleboller
Antal/portioner 12 stk
Ingredienser
- 25 g Gær
- ½ dl Lunket vand
- 1 dl Mælk
- 1 spsk Sukker
- 1 Sammenpisket æg
- Ca. 300 g Mel
- 75 g Dadler, figner kan også bruges
- 50 g Valnødder, evt. mandler el.nødder
- 1-2 tsk Kanel, evt. kardemomme
- 75 g Margarine smeltet, evt.flyd.marg.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt mælk, margarine, sukker og æg.
- Hak nødderne fint og skær dadlerne i små tern.
- Bland halvdelen af melet sammen med nødder og dadlerne, så de ikke klistrer sammen.Bland det i og tilsæt resten af melet.
- Ælt dejen igennem og lad hæve et lunt sted i ca. 30 min.
- Slå dejen ned og lav 12 boller.
- Sørg for at dalerne og nødderne ikke stikker alt for meget ud gennem overfladen (bliver nemt branket).
- Lægges på bagepapir og efterhæver ca. 15 min.
- Kan pensles med enten A38/æg/kold kaffe og drysses med kanelsukker.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.