Den gode Chokoladekage (kogekage)

Den gode Chokoladekage (kogekage)

Den gode Chokoladekage (kogekage)

Ret Kage
Kok Lasse

Ingredienser

Del 1

  • 400 g Margarine, evt.flyd.olie-margarine
  • dl Vand
  • 8 spsk Kakao
  • 875 g Sukker

Del 2

  • 500 g Mel
  • 1 tsk Salt
  • 2 tsk Natron
  • 4 Æg
  • dl Chreme fraiche

Glasur

  • 100 g Margarine
  • 6 spsk Mælk
  • 400 g Flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Margarine smeltes og vand, kakao og sukker tilsættes og koges sammen.
  • Afkøles lidt og heri sigtes: Mel, salt, natron.
  • Rør herefter æg og creme fraiche sammen og pisk det let ned i ovenstående blanding.
    Portionen passer til en ovn-bradepande.
  • Bages ca. 30 min. ved 180°.
  • På den lune kage smøres en glasur som koges sammen.

Noter

Kagen bliver MEGET svampet.
Frysning gør den kun endnu mere svampet – hvilket er en god ting!

Note fra Max: Der er 3 dele i den oprindelige indskrivning, men jeg kan ikke lige se hvorfor del 1 og 2 er der.

Sidst opdateret for 2 år siden af Lasse Festersen Pedersen.