Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

En stærk gryderet (efter behag) som her hjemme serveres med ris til. Tilføj en klat cremefraise for at dulme den let.
Ret Hovedret
Køkken Mexikansk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal/portioner 4 personer
Kok Janni Kaab Festersen

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • ½ chili
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 boullionterning , grønsag eller okse
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 dåse kidney bønner
  • 2 spsk tomat puré
  • 2 spsk chipotle sovs , cholula hot sauce
  • 1 stænk Engelsk sovs
  • ½-1 tsk røget paprika

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og den halve chili.
  • Brun løg, hvidløg og chili i en tykbundet gryde.
  • Brun kødet.
  • Tilsæt vand og boullionterning og lad det koge i 2 min.
  • Tilsæt dåserne med tomat, kidney bønner og tomat puré.
  • Lad retten koge i 10 min.
  • Tilsæt engelsk sovs, chipotle sovs, røget paprika, salt, peber og smag til.
  • Kan jævnes, hvis man ønsker en tykkere sovs.

Noter

Ønsker man en mere intens og varm smag, kan man efter at have brunet kødet tilføje en spiseskefuld kakao, ½ spiseskefuld peanutbutter og det røget paprika. Det gør retten “mørkere” og giver en mere intens røget smag. 

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.