En stærk gryderet (efter behag) som her hjemme serveres med ris til. Tilføj en klat cremefraise for at dulme den let.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Samlet tid25 minuttermin
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Servings: 4personer
Author: Janni Kaab Festersen
Ingredienser
500ghakket oksekød
½chili
1løg
1fedhvidløg
1dlvand
1boullionterning grønsag eller okse
1dåsehakket tomater
1dåsekidney bønner
2spsktomat puré
2spskchipotle sovs cholula hot sauce
1stænkEngelsk sovs
½-1tskrøget paprika
Sådan gør du
Hak løg, hvidløg og den halve chili.
Brun løg, hvidløg og chili i en tykbundet gryde.
Brun kødet.
Tilsæt vand og boullionterning og lad det koge i 2 min.
Tilsæt dåserne med tomat, kidney bønner og tomat puré.
Lad retten koge i 10 min.
Tilsæt engelsk sovs, chipotle sovs, røget paprika, salt, peber og smag til.
Kan jævnes, hvis man ønsker en tykkere sovs.
Noter
Ønsker man en mere intens og varm smag, kan man efter at have brunet kødet tilføje en spiseskefuld kakao, ½ spiseskefuld peanutbutter og det røget paprika. Det gør retten "mørkere" og giver en mere intens røget smag.