Grovboller med kerner

Grovboller med kerner

Grovboller med kerner

Ret Frokost, Kage, Tilbehør
Kok Lasse

Ingredienser

Kerner

  • 150 g Knækkede hvedekerner
  • 4 dl Kogende vand

Boller

  • dl Lunkent vand
  • 150 g Gær
  • 100 g Olie, eller oliemargarine
  • 3 dl A38
  • 4-5 tsk Salt
  • 100 g Havreklid, eller hvedeklid
  • ca. 900 g Hvedemel

Sådan gør du

Kernehåndtering

  • De knækkede hvedekerner og vand koges i nogle minutter og afkøler herefter i 10-15 min.

Boller

  • Imens opløses gøren i vand. Tilsæt A38 + margarine.
  • Rør de afkølede kerner + klid i.
  • Tilsæt hvedemel til konsistensen passer.
  • Æltes godt igennem.
  • Hæver ½ time.
  • Slå dejen ned og form til boller. Til burgerboller kan de trykkes lidt fladere og kan også formes som flutes.
  • Bages ved 200° i ca. 20 min.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.