Grovboller med kerner
Grovboller med kerner
Ingredienser
Kerner
- 150 g Knækkede hvedekerner
- 4 dl Kogende vand
Boller
- 4½ dl Lunkent vand
- 150 g Gær
- 100 g Olie, eller oliemargarine
- 3 dl A38
- 4-5 tsk Salt
- 100 g Havreklid, eller hvedeklid
- ca. 900 g Hvedemel
Sådan gør du
Kernehåndtering
- De knækkede hvedekerner og vand koges i nogle minutter og afkøler herefter i 10-15 min.
Boller
- Imens opløses gøren i vand. Tilsæt A38 + margarine.
- Rør de afkølede kerner + klid i.
- Tilsæt hvedemel til konsistensen passer.
- Æltes godt igennem.
- Hæver ½ time.
- Slå dejen ned og form til boller. Til burgerboller kan de trykkes lidt fladere og kan også formes som flutes.
- Bages ved 200° i ca. 20 min.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.