Peking suppe
Peking suppe
Serveres evt. med rejechips eller flûtes.
Antal/portioner 10 -12 personer
Ingredienser
- 2,5 kg Kylling fillet
- 1 kg Oksesmåkød
- 6-7 Løg, i tern
- 1 bundt Forårsløg
- 3 Porrer
- 6-7 Gulerødder
- ½ bundt Bladselleri
- 3-4 Røde peberfrugter
- 3 dåser Bambusskud
- 2 dåser Mini majs
- 2 dl Soja
- 2 Citroner, saften deraf
- ~5 tsk Sambal olek, eller chilli pasta
- Salt
- Peber
- ½ pakke Glas nudler
- Maizena mel
Sådan gør du
- Kog kyllingefilet og løg i rigeligt vand til de er møre og skær dem i tern.
- Steg oksekødet og kom det i gryden med salt og peber.
- Kom grøntsager i og kog det hele kort tid til grøntsagerne kun lige er møre.
- Smag til med saft af citron, soja og forsigtigt med chili pasta ( sambal olek).
- Glasnudlerne koges for sig og tilsættes suppen.
- Suppen jævnes med maizena mel.
Noter
Serveres evt. med rejechips eller flûtes.
Tips:
Skulle skaden ske at suppen bliver for stærk kan enten fløde eller kokosmælk ta’ det værste.
Brænder chilien i munden, hjælper et glas mælk eller vodka.
Skulle skaden ske at suppen bliver for stærk kan enten fløde eller kokosmælk ta’ det værste.
Brænder chilien i munden, hjælper et glas mælk eller vodka.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
2 kommentarer til “Peking suppe”
You must be logged in to post a comment.
Jeg har prøvet at lave den. Mængden er godt nok stor! Mængden af vand der skal bruges er også vanskelig at vurdere. Jeg prøvede med 1,5 liter til 1/3 portion. Det virker til at være den rigtige mængde.
Jeg mener også man sagtens kan bruge mere soya og sambal olek.
En af mine livretter