Peking suppe
Serveres evt. med rejechips eller flûtes.
Ret: Suppe
Køkken: Asiatisk
Servings: 10 -12 personer
Author: Lone
- 2,5 kg Kylling fillet
- 1 kg Oksesmåkød
- 6-7 Løg i tern
- 1 bundt Forårsløg
- 3 Porrer
- 6-7 Gulerødder
- ½ bundt Bladselleri
- 3-4 Røde peberfrugter
- 3 dåser Bambusskud
- 2 dåser Mini majs
- 2 dl Soja
- 2 Citroner saften deraf
- ~5 tsk Sambal olek eller chilli pasta
- Salt
- Peber
- ½ pakke Glas nudler
- Maizena mel
Kog kyllingefilet og løg i rigeligt vand til de er møre og skær dem i tern.
Steg oksekødet og kom det i gryden med salt og peber.
Kom grøntsager i og kog det hele kort tid til grøntsagerne kun lige er møre.
Smag til med saft af citron, soja og forsigtigt med chili pasta ( sambal olek).
Glasnudlerne koges for sig og tilsættes suppen.
Suppen jævnes med maizena mel.
Serveres evt. med rejechips eller flûtes.
Tips:
Skulle skaden ske at suppen bliver for stærk kan enten fløde eller kokosmælk ta’ det værste.
Brænder chilien i munden, hjælper et glas mælk eller vodka.