Chili con carne
Chili con carne
En stærk gryderet (efter behag) som her hjemme serveres med ris til. Tilføj en klat cremefraise for at dulme den let.
Antal/portioner 4 personer
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- ½ chili
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl vand
- 1 boullionterning , grønsag eller okse
- 1 dåse hakket tomater
- 1 dåse kidney bønner
- 2 spsk tomat puré
- 2 spsk chipotle sovs , cholula hot sauce
- 1 stænk Engelsk sovs
- ½-1 tsk røget paprika
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg og den halve chili.
- Brun løg, hvidløg og chili i en tykbundet gryde.
- Brun kødet.
- Tilsæt vand og boullionterning og lad det koge i 2 min.
- Tilsæt dåserne med tomat, kidney bønner og tomat puré.
- Lad retten koge i 10 min.
- Tilsæt engelsk sovs, chipotle sovs, røget paprika, salt, peber og smag til.
- Kan jævnes, hvis man ønsker en tykkere sovs.
Noter
Ønsker man en mere intens og varm smag, kan man efter at have brunet kødet tilføje en spiseskefuld kakao, ½ spiseskefuld peanutbutter og det røget paprika. Det gør retten “mørkere” og giver en mere intens røget smag.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.