Porretærte

Porretærte

Porretærte

Tærte med porre
Ret brunch, Forret
Køkken Dansk
Kok Lotte Festersen

Ingredienser

Dej

  • 175 g Hvedemel, 3 dl
  • ¼ tsk Fint salt
  • 100 g Koldt smør
  • 1 spsk Vand

Porrefyld

  • 5 Porrer i tynde ringe, ca. 400-500 g
  • 1-2 Løg i tynde ringe
  • 4 Æg
  • 3 dl Hytteost, eller skyr (evt. blandet)
  • 5 tsk Hvedemel
  • 1 tsk Salt
  • Muskatnød, eller peber

Sådan gør du

Dej

  • Kan med fordel laves i foodprocessor.
  • Tilsæt vand til sidst til at samle dejen.
  • Tryk dejen ud i en smurt form, lad dejen gå ¾ op ad formens side.
  • Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 15 min.

Porrefyld

  • Svits porrer og løg uden de tager farve til de er næsten møre.
  • Æg, mel, salt, peber, muskatnød, hytteost og/eller skyr køres i foodprocessoren.
  • Fordel porrerne over den forbagte bund.
  • Herefter hældes fyldet over.
  • Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 30-35 min.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.