Porretærte
Porretærte
Tærte med porre
Ingredienser
Dej
- 175 g Hvedemel, 3 dl
- ¼ tsk Fint salt
- 100 g Koldt smør
- 1 spsk Vand
Porrefyld
- 5 Porrer i tynde ringe, ca. 400-500 g
- 1-2 Løg i tynde ringe
- 4 Æg
- 3 dl Hytteost, eller skyr (evt. blandet)
- 5 tsk Hvedemel
- 1 tsk Salt
- Muskatnød, eller peber
Sådan gør du
Dej
- Kan med fordel laves i foodprocessor.
- Tilsæt vand til sidst til at samle dejen.
- Tryk dejen ud i en smurt form, lad dejen gå ¾ op ad formens side.
- Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 15 min.
Porrefyld
- Svits porrer og løg uden de tager farve til de er næsten møre.
- Æg, mel, salt, peber, muskatnød, hytteost og/eller skyr køres i foodprocessoren.
- Fordel porrerne over den forbagte bund.
- Herefter hældes fyldet over.
- Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 30-35 min.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.