Marcipansnegle
Marcipansnegle
Udstyr
- Muffinforme
Ingredienser
- 50 g Gær
- 150 g Margarine
- 1½ dl Vand
- 2½ dl Mælk
- 750 g Mel
- 2 spsk Sukker
- 1 tsk Hjorteaksalt
Fyld
- 300-400 g Marcipan
- 1 Æg
- 4 spsk Flormelis
- 2 tsk Vanillesukker
- 2 tsk Kanel
- 1 spsk Sukker
Evt. pynt
- 1 Æg
- Groft tesukker
Sådan gør du
- Smelt margarinen, tilsæt den lune mælk+vand, ca. 37°. Gæren udrøres heri.
- Tilsæt det meste af melet, hjortetaksalt og sukker. Ælt dejen smidig og tilsæt det sidste mel efter behov.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
- Rul dejen ud i 2 aflange plader.
- Rør marcipanen med æg og sigtet flormelis og fordel massen på dejpladerne. Bland sukker, kanel og vanille og drys henover massen.
- Rul sammen og skær i ca. 2 cm skiver.
- Lægges i papirsmuffinforme, gerne i en muffin-bageform.
- Efterhæver 20-25 min.
- Pensles evt. med æg/tesukker.
- Bages 8-10 min. ved 220° midt i ovnen.
Opskriften er venligst doneret af Bente – Forstalle Børnehave 🙂
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.