Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Ret Kage
Køkken Dansk
Kok Mikkel Folmer Festersen

Udstyr

  • 1 form ca. 34 x 24 cm

Ingredienser

  • 380 g Mel
  • ¼ tsk Salt
  • 200 g Sukker
  • 4 tsk Bagepulver
  • dl Mælk
  • 2 Æg
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 120 g Flydende oliemargarine

Fyld

  • 200 g Blødt smør
  • 220 g Brun farin
  • 1 dl Sirup
  • spsk Kanel
  • 100 g Finthakkede nødder, kan udelades

Glasur – kan sagtens undværes

  • Flormelis
  • Mælk, eller vand

Sådan gør du

  • Pisk mel, salt, sukker, bagepulver, mælk, æg, vanilje og smeltet smør sammen med en elpisker, hvis dejen er for sej blandes en smule mere mælk i den.
  • Til fyldet piskes det bløde smør, brun farin, sirup og kanel sammen i en anden skål og nødderne vendes i.
  • Kagedejen hældes i en form der er foret med bagepapir og kanelblandingen sættes i klatter på dejen og arbejdes ind i dejen med en kniv eller ske, træk nogle baner og fordel det jævnt.
  • Kagen bages i 25-30 minutter på 180 grader – gerne varmluft.
  • Glasuren kan kommes på, når kagen er afkølet.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.