Havregryncookies

Havregryncookies

Havregryncookies

Ret Kage
Kok Lotte

Ingredienser

Basisopskrift

  • 225 g Smør, evt. oliemargarine eller god olie
  • 150 g Sukker
  • 150 g Farin
  • 225 g Mel
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • ½ tsk Salt
  • 2 Æg
  • 240 g Havregryn, og/eller müsli

Valgfrit fyld ca.125-150 g i form af: (bland efter smag og behag)

  • op til 125-150 g Nødder: Kokos, hakkede mandler, hasselnødder, valnødder., bland efter smag og behag
  • op til 125-150 g Tørret frugt: Hakkede dadler, tranebær, abrikoser…
  • Evt. 1 tsk Kanel
  • Evt. 75 g Mørk Chokolade
  • Evt. 2 spsk Kakao

Sådan gør du

  • Rør smør, farin, sukker 5 min.
  • Rør mel, natron, vanilje, salt og æg i dejen.
  • Så tilsættes havregryn, nødder + det valgfrie fyld.
  • Sæt en stor spiseskefuld på bagepapir og tryk den flad, ca. 9 cm (flyder næsten ikke ud).
  • Bages ca. 20-25 min. ved 180 grader til de er gyldne.

Noter

VARIATIONER DER KAN ANBEFALES
  • Tranebær, mørk chokolade, kakao, mandler.
  • Kanel, valnødder, dadler.
  • Kokos, mandler, mørk chokolade

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.