Frossen nødderoulade

Frossen nødderoulade

Frossen nødderoulade

Ret Kage
Kok Lotte Festersen

Udstyr

  • Plade til oven

Ingredienser

Dej

  • 3 Æg
  • 125 g Sukker
  • 50 g Smeltet smør, eller flyd.oliemargarine
  • 2 spsk Kartoffelmel
  • tsk Bagepulver
  • 50 g Mel
  • 75 g Finthakkede/blegnede nødder
  • 3 spsk Kakao, kan udelades

Nougatchreme

  • 150 g Blød nougat
  • 2 dl Piskefløde
  • ½ dl Stærk kaffe, eller nescafe
  • 75 g Mørk chokolade

Pynt

  • Sigtet flormelis

Sådan gør du

  • Dæk en plade med bagepapir og marker et område på ca. 30 x 40 cm.
  • Pisk hele æg og sukker luftigt. Pisk smør i lidt efter lidt. Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og vend forsigtigt i med nødderne.
  • Hæld dejen ud på bagepapiret og bag straks i ovnen i ca. 15 min. ved 175°.
  • Læg sukkerdrysset bagepapir på en bagerist og vend kagen ud herpå.
  • Pensl bagepapiret/bunden af kagen med koldt vand og træk papiret af bunden efter et par min.
    Lad kagen afkøle helt.

Nougatcreme

  • Smelt nougat og chokolade i den varme kaffe. (Evt. et øjeblik i mikroovn).
  • Bland fløden i massen og lad afkøle.
  • Pisk herefter nougatcremen stiv.

Smøring og frysning

  • Fordel cremen på kagebunden og rul sammen fra den lange side.
  • Frys den i mindst 1 døgn.

Noter

Inden servering tøes rouladen op i køleskab i ca. 1 – 1½ time.
Cremen bør være let frossen ved servering.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.