Frossen nødderoulade
Frossen nødderoulade
Udstyr
- Plade til oven
Ingredienser
Dej
- 3 Æg
- 125 g Sukker
- 50 g Smeltet smør, eller flyd.oliemargarine
- 2 spsk Kartoffelmel
- 1½ tsk Bagepulver
- 50 g Mel
- 75 g Finthakkede/blegnede nødder
- 3 spsk Kakao, kan udelades
Nougatchreme
- 150 g Blød nougat
- 2 dl Piskefløde
- ½ dl Stærk kaffe, eller nescafe
- 75 g Mørk chokolade
Pynt
- Sigtet flormelis
Sådan gør du
- Dæk en plade med bagepapir og marker et område på ca. 30 x 40 cm.
- Pisk hele æg og sukker luftigt. Pisk smør i lidt efter lidt. Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og vend forsigtigt i med nødderne.
- Hæld dejen ud på bagepapiret og bag straks i ovnen i ca. 15 min. ved 175°.
- Læg sukkerdrysset bagepapir på en bagerist og vend kagen ud herpå.
- Pensl bagepapiret/bunden af kagen med koldt vand og træk papiret af bunden efter et par min.Lad kagen afkøle helt.
Nougatcreme
- Smelt nougat og chokolade i den varme kaffe. (Evt. et øjeblik i mikroovn).
- Bland fløden i massen og lad afkøle.
- Pisk herefter nougatcremen stiv.
Smøring og frysning
- Fordel cremen på kagebunden og rul sammen fra den lange side.
- Frys den i mindst 1 døgn.
Noter
Inden servering tøes rouladen op i køleskab i ca. 1 – 1½ time.
Cremen bør være let frossen ved servering.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.