Fastelavnsboller

Fastelavnsboller
Antal/portioner 16 stk
Ingredienser
Boller
- 1 Æg
- 2 spsk Sukker
- 25 g Gær
- 1 dl Fløde, eller mælk
- 125 g Smeltet smør, eller flydende margarine
- 1 tsk Kardemomme
- 250 g Mel
Fastelavnsfyld
- 50 g Margarine
- ½ tsk Vanillesukker
- 25 g Mandler
- 50 g Sukker
Pensling
- ½ Æggehvide
Sådan gør du
- Gæren røres ud i ægget sammen med sukkeret.
- Mælken lunes sammen med margarinen og hældes i æggemassen.
- Kardemomme og mel æltes i.
- Dejen hæver til dobbelt størrelse.
- Imens røres margarinen sammen med sukker og hakkede mandler og vanillesukker.
- Dejen deles i 16 stykker, trilles og trykkes flade.
- Fyldet fordeles på bollerne og dejen lukkes om fyldet.
- Bollerne lægges på bagepladen med samlingen nedad.
- Bollerne hæver ca. 10 min.
Sidst opdateret for 1 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.