Fastelavnsboller (Grønningen)
Fastelavnsboller
Antal/portioner 16 stk
Ingredienser
Boller
- 1 Æg
- 2 spsk Sukker
- 25 g Gær
- 1 dl Fløde, eller mælk
- 125 g Smeltet smør, eller flydende margarine
- 1 tsk Kardemomme
- 250 g Mel
Fastelavnsfyld
- 50 g Margarine
- ½ tsk Vanillesukker
- 25 g Mandler
- 50 g Sukker
Pensling
- ½ Æggehvide
Sådan gør du
- Gæren røres ud i ægget sammen med sukkeret.
- Mælken lunes sammen med margarinen og hældes i æggemassen.
- Kardemomme og mel æltes i.
- Dejen hæver til dobbelt størrelse.
- Imens røres margarinen sammen med sukker og hakkede mandler og vanillesukker.
- Dejen deles i 16 stykker, trilles og trykkes flade.
- Fyldet fordeles på bollerne og dejen lukkes om fyldet.
- Bollerne lægges på bagepladen med samlingen nedad.
- Bollerne hæver ca. 10 min.
En af Mor’s (Elfriede’s) opskrifter.
Hun havde dem tit færdighævede når vi kom hjem fra skole. Uhm!
Tja det er nu dem på side 13.
Denne opskrift er fra børnehaven grønningen.
Note fra Max: Min mor (Lone) har gentaget fejlen hun lavede i sin opskriftsbog, og har skrevet den forkerte opskrift ind på kagefest. Opskriften er afprøvet, og det er ligeledes nogle vældig lækre boller.
Sidst opdateret for 1 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.