Daim-is

Daim-is

DAIM-IS

Ret Dessert
Antal/portioner 6 personer
Kok Lone

Udstyr

  • Håndmixer eller piskeris
  • Springform
  • Ovn
  • Fryser

Ingredienser

Bund

  • 3 Æggehvider
  • 150 g Sukker
  • 150 g Findt hakkede mandler, og/eller nødder

Fyld

  • 3 stk Æggeblommer
  • 2 spsk Sukker
  • 3 dl Piskefløde
  • 3 stk Daim, ca. 120 g

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne næsten stive og vend sukkeret i. Pisk det helt stift og vend de helt fint hakkede (malede) mandler/ nødder i.
  • Kom marengemassen i en smurt meldrysset springform og bag den 30 min. ved 175 grader.
  • Afkøl bunden helt på bageristen, inden isen kommes på.
  • Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen, sammen med groft hakket Daim. Fordel ismassen oven på marengebunden og dæk den til.
  • Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
  • Lad isen stå i ca. 20 min. på køkkenbordet før servering.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.