Brunsvigerkage

Brunsvigerkage

Brunsvigerkage

Ret Kage
Kok Lotte

Ingredienser

Dej

  • 650 g Mel
  • 250 g Margarine
  • 2 Æg
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Sukker
  • 3 dl Mælk
  • 50 g Gær

Fyld

  • 250 g Margarine
  • 250 g Mørk Farin
  • 1 dl Sirup

Sådan gør du

Dej

  • Lun mælken og rør gæren i.
  • Resten blandes i.
  • Dejen skal først hæve i 40 min., efter den er kommet i bradepanden.

Fyld

  • Margarine, farin og sirup røres sammen til en blød masse (blødgør evt. margarinen i mikroovn), der smøres over den hævede dej.
  • Prik med en finger eller enden af en grydeske nogle huller, så fyldet ikke løber ud langs kanterne.

Bagning

  • Kagen sættes i en ovn, der er opvarmet til 250 grader, men skrues ned og bages ved 225 grader i 20 minutter.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.