Svin i bønner og tomat (Pork choppers)

Svin i bønner og tomat (Pork choppers)

Svin i bønner og tomat (Pork choppers)

Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Antal/portioner 2 Personer
Kok Max Festersen Hansen

Udstyr

  • Stor pande eller stegegryde, gerne med låg eller noget der kan bruges som

Ingredienser

  • 300 g Svinekam, eller svinekotelet
  • 3 store Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dåse Kidney beans, baked beans eller chilly bønner kan også bruges
  • 1 dåse Tomat, kan unlades hvis der er rigeligt væske ved bønner
  • Evt. 1 tsk Sukker, giver mere tomatsmag
  • Stegemargerine til stegning, eller olie
  • Jævning til sovsen
  • ½ tsk Salt
  • ½ tsk Sort peber
  • 1 tsk Cayennepeber, pulver

Sådan gør du

  • Skær kødet i skiver af 1-2 cm tykkelse.
  • Skær løg i halvskiver eller tern.
  • Brun kødet på begge sider i en stor pande eller stegegryde.
  • Svits løg og hvidløg sammen med kødet indtil løg er brune.
  • Hæld dåse væsker/væsken ud over kødet, rør rundt, og lad det simre i 10 minutter.
    Helst med låg på.
  • Jævn efter behov.
  • Smag til med salt, peber og cayennepeber

Noter

Serveres med traditionelt med ris. Kartofler eller pasta fungerer selvfølgelig også.
Dampede grøntsager er det bedste tilbehør. f.eks. dampet broccoli.
Laver man dobbelt portion, kan man med fordel blande forskelige typer bønner sammen, som jeg har gjort på billedet.

Ak ja. Pork choppers. Det er en opskrift jeg lærte lige efter jeg flyttede ud fra mine forældre. Opskriften jeg anvendte er blevet taget af internettet, og nu står jeg i en den situation at jeg bare må finde på den igen. Det er ærgerligt at jeg ikke kan få den orriginale, men min egen version må være godt nok.

Opskriften bruger ironisk nok ikke “pork choppes” (svinekotelet), men svinesteg skåret i skiver. Det har heller ingen relation til choppers af hvad jeg ved af. Jeg aner ikke hvorfor navnet er valgt, men det er nu sådan det er.

Jeg håber du kan lide min opskrift inspireret fra mine tidlige studenter-år. God appetit.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.