Sønderjysk Lasagne – Spätzle med bønner i ovn

Sønderjysk Lasagne – Spätzle med bønner i ovn

“Sønderjysk Lasagne” – Spätzle med bønner i ovn

Ret Hovedret
Kok Lotte

Ingredienser

  • 750 g Spätzle, eller anden fast type pasta
  • 500 g Fine grønne bønner
  • 200 g Champignon, kan udelades
  • 3-4 Løg
  • 3-5 dl Madfløde
  • 200 g Revet ost, efter smag og behag
  • Sort peber
  • Salt
  • 200 g Bacon i små tern, kan erstattes af røget mørbrad, hamburryg, stærk chorizopølse eller lign.

Sådan gør du

  • Kog spätzle/pasta samt bønner og dryp af og fordel i ildfast fad.
  • Champignon skives og brunes og fordeles over spätzle og bønnerne.
  • Løgene hakkes og brunes. Bacon steges. Bland løg, bacon med fløde, salt og peber kog let igennem og fordel i fadet.
  • Drys med revet ost.
  • Tid i ovn ca. 20-30 min. ved ca. 200°.
  • Kan laves (blandes sammen) i forvejen, skal da mindst have 30-35 min. i ovnen for at blive gennemvarmet.

Sidst opdateret for 2 år siden af Max Festersen Hansen.