Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Antal/portioner 2 pizza
Kok Lone

Ingredienser

Dej

  • 25 g Gær
  • ½ l Lunket vand
  • ~10 g Groft salt
  • 2 spsk Oliven olie
  • Hvedemel

Toppings

  • 6-8 Mellemstore kartofler
  • ½ dl Oliven olie
  • 6 fed Hvidløg
  • 1 lille håndfuld Frisk rosmarin
  • 1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Gærdejen blandes og hæver ca. 30 min.
  • Bland olien med det fint hakkede hvidløg og rosmarin og salt i en stor skål.
  • Skær kartoflerne tyndt og tør dem i et rent viskestykke. Kom kartoflerne i skålen med olieblandingen og fordel olien jævnt på kartoflerne.
  • Del dejen i to og rul den tyndt ud i bageplade størrelse, fordel kartoflerne i et lag på pizzaerne og bag dem ved 225-250 grader til kanten er gylden og kartoflerne er møre.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.