Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål

Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål
Udskriv Pin
5 fra 1 bedømmelse

Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål

Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål
Ret Hovedret
Køkken Fransk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal/portioner 2 Personer
Kok Lone Festersen Hansen

Udstyr

  • 1 bradepande

Ingredienser

Dej

  • 75 g Mel, ca. 1 dl
  • 4 dl Mælk
  • 25 g Smør
  • 4 Æggeblommer
  • 1 tsk Salt
  • Frisk Kværnet peber
  • 4 Æggehvider

Fyld

  • 3 Porrer i tynde ringe, kan erstattes af f.eks. 300 g frosne grøntsager eller 400 g rå blomkål eller meget småt skåret / revet grøntsager (som f.eks. gulerødder, bladselleri, rød peber osv.)

Sådan gør du

  • Mel og lidt mælk røres til en jævning.
  • Resten af mælken, smør,salt og peber koges sammen til det er tyk.
  • Tages af varmen og æggeblommerne røres i.
  • Æggehviderne piskes stive og vendes i.
  • Hældes i et smurt ildfast fad.
  • Bages ved 175 grader i ca. 55 min.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.


1 kommentarer til “Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål”

  • 5 stars
    Det er en virkelig lækker gratin, som fylder maven godt. Måden at lave jævningen på synes jeg er for bøvlet, så der vil jeg anbefale at lave en traditionel.
    Altså at blande smeltet smør med mel under varme, og langsomt piske mælk i.