Bearnaise sovs

Bearnaise sovs
Udskriv Pin
5 fra 2 bedømmelser

Bearnaise sovs

Bearnaise sovs lavet i mikroovn.
Ret Hovedret, Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Antal/portioner 3 personer
Kok Lone Festersen Hansen

Udstyr

  • Mikroovn
  • Skål
  • Stavblender
  • Højt bæger

Ingredienser

  • 300 g Smør, Gerne den faste | gerne saltet
  • 3 Æggeblommer
  • 1 spsk Bearnaise essens
  • 1 spsk Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • ½ tsk Estragon (tørret)

Sådan gør du

Blanding i højt bæger

  • I et højt og smalt bæger, tilføj: citronsaft, salt, peber, estragon og bearnaise essens.
    Det er vigtigt at bægeret ikke er betydeligt bredere end stavblenderen, men smalt nok til at stavblenderen kan nå bunden.
  • Stil bægeret til side til senere brug.

Smør og æggeblanding

  • Smør smeltes i mikroovn til det næsten sprutter.
  • Æggeblommer kommes i smørret og står nu 1-2 min.
  • Smør og æggeblandingen hældes op i det høje bæger med de øvrige ingreddienser 
  • Stavblenderen sættes nu ned mod bunden og sovsen blendes fra bunden og op i en langsom bevægelse.
  • Smag til og hæld op i serveringsskål. 

Noter

Det er vigtigt at bægeret ikke er betydeligt bredere end stavblenderen, men smalt nok til at stavblenderen kan nå bunden.
Hvordan det skal blendes.

Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.


2 kommentarer til “Bearnaise sovs”

  • Efter at have eksperimenteret lidt, kan jeg bekræfte man kan anvende margarine i stedet for smør.
    Man må dog aldrig blande smør og margarine sammen.
    Det får det til at skille.
    Noget andet der får det til at skille er at blænde flere gange.

    I øvrigt, så hvis man bruger tørret estragon, så kan man roligt bruge en hel til 2 tsk. estragon.