Bearnaise sovs
Bearnaise sovs
Bearnaise sovs lavet i mikroovn.
Antal/portioner 3 personer
Udstyr
- Mikroovn
- Skål
- Stavblender
- Højt bæger
Ingredienser
- 300 g Smør, Gerne den faste | gerne saltet
- 3 Æggeblommer
- 1 spsk Bearnaise essens
- 1 spsk Citronsaft
- Salt
- Peber
- ½ tsk Estragon (tørret)
Sådan gør du
Blanding i højt bæger
- I et højt og smalt bæger, tilføj: citronsaft, salt, peber, estragon og bearnaise essens.Det er vigtigt at bægeret ikke er betydeligt bredere end stavblenderen, men smalt nok til at stavblenderen kan nå bunden.
- Stil bægeret til side til senere brug.
Smør og æggeblanding
- Smør smeltes i mikroovn til det næsten sprutter.
- Æggeblommer kommes i smørret og står nu 1-2 min.
- Smør og æggeblandingen hældes op i det høje bæger med de øvrige ingreddienser
- Stavblenderen sættes nu ned mod bunden og sovsen blendes fra bunden og op i en langsom bevægelse.
- Smag til og hæld op i serveringsskål.
Noter
Det er vigtigt at bægeret ikke er betydeligt bredere end stavblenderen, men smalt nok til at stavblenderen kan nå bunden.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
2 kommentarer til “Bearnaise sovs”
You must be logged in to post a comment.
Efter at have eksperimenteret lidt, kan jeg bekræfte man kan anvende margarine i stedet for smør.
Man må dog aldrig blande smør og margarine sammen.
Det får det til at skille.
Noget andet der får det til at skille er at blænde flere gange.
I øvrigt, så hvis man bruger tørret estragon, så kan man roligt bruge en hel til 2 tsk. estragon.
Det smager skide godt. Det kan hamle op med traditionel bearnaise sovs. Det overgår uden tvivl bearnaise sovs lavet på pulver basis.