Lasagne
Lasagne
Antal/portioner 4 personer
Ingredienser
Kødsovs
- 500 g Oksekød
- 2 store Løg
- 1-2 fed Hvidløg, knust med hvidløgspresser
- 2 dl Hvidvin, eller vand
- 1 dåse Flåede tomater
- ½ l Bouillon
- ca. 1 tsk Timian, eller oregano
- Salt
- Peber
Bechamelsovs
- 60 g Smør
- 8 spsk Mel
- 1,3 l Mælk
- Salt
- Peber
Ost
- 1-1½ dl Reven ost, kan dog erstattes af rasp
Lasagneplader
- Lasagneplader
Alternativ kødsovs (fra Lones opskriftsbog)
- 100 g Bacon
- 2 store Løg
- ½ kilo Oksekød
- 2 dl Hvidvin, el. vand
- 150 g Tomatpuré, el. flåede tomater
- 6 dl Bouillon
- ca. 1 tsk Timian, el. oregano
- Salt
- Peber
- Hvisløgspuver
Sådan gør du
Kødsovsen
- Oksekød brunes i en gryde. Løgene ligeså.
- Hvidvin eller vand tilsættes sammen med de flåede tomater og bouillonen og gives et kort opkog.
- Hvidløg tilsættes. Koges i ca. 10 min.
- Smages til med timian eller oregano, salt og peber.
Bechamelsovsen
- Smør smeltes og mel røres i.
- Mælken tilsættes lidt efter lidt under omrøring.
- Sovsen koges op.
Lagsagne
- I et smurt fad kommes først et lasagneplader, herefter et lag kødsovs og så et lag bechamelsovs.
- Fortsæt således til der sluttes med bechamelsovs. Osten eller raspen kommes nu på.
- Bages ved 175 grader i ca. 1 time.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.