Franskbrød

Franskbrød

Franskbrød

Ret brunch, Morgenmad
Kok Lone

Ingredienser

Brød

  • 6 dl Mælk
  • 50 g Margarine
  • 2 tsk Salt
  • 2 tsk Sukker
  • 50 g Gær
  • 1 kg Mel

Pensling

  • Vand, mælk eller sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i lidt af mælken. Resten af mælken lunes sammen med margarinen.
  • Afkøles en smule og hældes sammen med gæren, sammen med sukker og salt. Mel røres i.
  • Dejen hæver til dobbelt størrelse et lunt sted og tildækket.
  • Dejen formes til 2 brød og kommes i hver deres smurte form eller ligges på en bageplade.
  • Brødene hæver nu i ca. ½ time et lunt sted og gerne tildækket.
  • Brødene ridses og pensles.
  • Bages ved 200 grader i 30 min.

Mor (Elfriede) bagte selv det meste af det franskbrød vi spiste [i min barndom].

Sidst opdateret for 1 år siden af Max Festersen Hansen.