Franskbrød
Franskbrød
Ingredienser
Brød
- 6 dl Mælk
- 50 g Margarine
- 2 tsk Salt
- 2 tsk Sukker
- 50 g Gær
- 1 kg Mel
Pensling
- Vand, mælk eller sammenpisket æg
Sådan gør du
- Gæren røres ud i lidt af mælken. Resten af mælken lunes sammen med margarinen.
- Afkøles en smule og hældes sammen med gæren, sammen med sukker og salt. Mel røres i.
- Dejen hæver til dobbelt størrelse et lunt sted og tildækket.
- Dejen formes til 2 brød og kommes i hver deres smurte form eller ligges på en bageplade.
- Brødene hæver nu i ca. ½ time et lunt sted og gerne tildækket.
- Brødene ridses og pensles.
- Bages ved 200 grader i 30 min.
Mor (Elfriede) bagte selv det meste af det franskbrød vi spiste [i min barndom].
Sidst opdateret for 1 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.