Daim-is
DAIM-IS
Antal/portioner 6 personer
Udstyr
- Håndmixer eller piskeris
- Springform
- Ovn
- Fryser
Ingredienser
Bund
- 3 Æggehvider
- 150 g Sukker
- 150 g Findt hakkede mandler, og/eller nødder
Fyld
- 3 stk Æggeblommer
- 2 spsk Sukker
- 3 dl Piskefløde
- 3 stk Daim, ca. 120 g
Sådan gør du
- Pisk æggehviderne næsten stive og vend sukkeret i. Pisk det helt stift og vend de helt fint hakkede (malede) mandler/ nødder i.
- Kom marengemassen i en smurt meldrysset springform og bag den 30 min. ved 175 grader.
- Afkøl bunden helt på bageristen, inden isen kommes på.
- Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggemassen, sammen med groft hakket Daim. Fordel ismassen oven på marengebunden og dæk den til.
- Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
- Lad isen stå i ca. 20 min. på køkkenbordet før servering.
Sidst opdateret for 3 år siden af Max Festersen Hansen.
You must be logged in to post a comment.