Elfriede’s Fastelavnsboller

Elfriede’s Fastelavnsboller

Elfriede’s Fastelavnsboller

Ret Kage
Køkken Dansk
Bagetid 20 minutter
Antal/portioner 20 stk
Kok Elfriede

Ingredienser

Dej

  • 1 dl Lunken vand
  • 50 g Gær
  • 150 g Margarine
  • 500 g Mel
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 dl. Ymer
  • 1 Æg

Chreme

  • 2 Æg
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Kartoffelmel
  • dl. Mælk
  • ½ tsk. Vanillie

Pynt (valgfrit)

  • 20 g Smør
  • Sukker, Efter behov

Sådan gør du

Dej

  • Lunken vand.
  • Margarine smuldres i mel.
  • Salt, sukker, ymer og æg æltes sammen i blandingen.

Chreme

  • Æg og sukker piskes sammen.
  • Kartoffelmel og mælk koges sammen.
  • Vanillie.

Bagning

  • Bollerne fyldes og efterhæver 10 min.
  • Bages ved 200° i 20 min.
  • Pensles med smeltet smør og pyntes med sukker (valgfrit).

En af Mor’s (Elfriede’s) opskrifter.

Hun havde dem tit færdighævede når vi kom hjem fra skole. Uhm!