Go Back

Chili con carne

En stærk gryderet (efter behag) som her hjemme serveres med ris til. Tilføj en klat cremefraise for at dulme den let.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Janni Kaab Festersen

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • ½ chili
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 boullionterning grønsag eller okse
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 dåse kidney bønner
  • 2 spsk tomat puré
  • 2 spsk chipotle sovs cholula hot sauce
  • 1 stænk Engelsk sovs
  • ½-1 tsk røget paprika

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og den halve chili.
  • Brun løg, hvidløg og chili i en tykbundet gryde.
  • Brun kødet.
  • Tilsæt vand og boullionterning og lad det koge i 2 min.
  • Tilsæt dåserne med tomat, kidney bønner og tomat puré.
  • Lad retten koge i 10 min.
  • Tilsæt engelsk sovs, chipotle sovs, røget paprika, salt, peber og smag til.
  • Kan jævnes, hvis man ønsker en tykkere sovs.

Noter

Ønsker man en mere intens og varm smag, kan man efter at have brunet kødet tilføje en spiseskefuld kakao, ½ spiseskefuld peanutbutter og det røget paprika. Det gør retten "mørkere" og giver en mere intens røget smag.