Go Back

Langtidstegt and og kartofler i egen sovs

Langtidstegt and og kartofler i egen sovs
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid6 timer
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 2 personner
Forfatter: Max & Dean

Equipment

  • Slow-cooker
  • Pande
  • Stor si
  • Gryde

Ingredienser

  • 2 stk Andeben af ca. 220 g
  • 2 Løg
  • 1 Rød peberfrugt eller din ynglingsfarve
  • 1 Porre
  • 2 stk Forårsløg
  • 600 g Kartofler
  • Evt. 2 fed Hvidløg
  • evt. 4 Lauerbærblade
  • ½ l Fløde
  • Vand
  • 1 spsk Sukker
  • 2 spsk Rosmarin kan erstattes med timian
  • ½ tsk Spidskommen bedst stødt
  • Salt til at gnube andeben og smage sovsen til med
  • Peber til at gnube andeben og smage sovsen til med
  • Mel til melbolle jævning
  • Fedtstof til melbolle jævning
  • Sovsekulør efter behov

Sådan gør du

Forbered grøntsager

  • Skræl kartofler og skær dem i skiver af ca. 0,5cm.
    Skyl dem grundigt for at reducere stivelse,
  • Pil løg og skær dem i skiver.
  • Skyl og udkern peberfrugt og skær det i skiver.
  • Skyl porre grundigt og skær den i skiver.
  • Skyl forårsløg og skrær dem i små stykker.
  • Steg løg indtil de er let gyldne.
  • Steg porre, forårsløg og peberfrugt indtil de er bløde.

Forbered kød

  • Gnub andeben med salt og peber.
    Hvis hvidløg anvendes: pil hvidløg og pres det, og gnub denne også på andebene.
  • Steg andeben indtil de ikke længere er røde.

Anbring ingredienser i stegeso

  • Ønskes lauerbææblade, lægges disse i bunden af stegesoen.
  • Fordel kartoflerne jævt på buden af stegesoen eller på bladende.
  • Fordel rosmarin og spidskommen ud over kartoflerne.
  • Placer kødet centralt oven på kartoflerne.
  • Fordel løg, peberfugt, porre og forårsløg rundt om kødet.
  • Tilsæt vand indtil kartoflernne, og mindst halvdelen af grøntsagerne er dækket

Kogning og filtrering

  • Sæt slow-cookeren til 6 timer på low.

Sovs

  • Tidlist 30 minutter før retten er færdig, tages kødet til side. Sovsen, grøntsager og kartofler skilles ad med sien.
    Køddet lægges tilbage efter væsken er siet fra.
  • Lav en melbolle i en gryde med fedtstof og mel.
  • Tiløj væsken fra sovsen og piskefløde under piskning.
  • Lad sovsen simre i 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Juster sovsens farve med sovsekulør efter behov.

Noter

Retten kan være bitter.
For at reducere bitterheden kan...
  • ... lauerbærblade udelades.
  • ... der tilføjes mere sukker.
  • ... der tilføjes mere piskefløde.
  • ... der tilføjes mælk, men det virker ikke lige så godt som fløde.
  • ... kartofler udelades.
Retten serveres varm efter tilsmagningen.