Porretærte
Tærte med porre
Ret: brunch, Forret
Køkken: Dansk
Forfatter: Lotte Festersen
Dej
- 175 g Hvedemel 3 dl
- ¼ tsk Fint salt
- 100 g Koldt smør
- 1 spsk Vand
Porrefyld
- 5 Porrer i tynde ringe ca. 400-500 g
- 1-2 Løg i tynde ringe
- 4 Æg
- 3 dl Hytteost eller skyr (evt. blandet)
- 5 tsk Hvedemel
- 1 tsk Salt
- Muskatnød eller peber
Dej
Kan med fordel laves i foodprocessor.
Tilsæt vand til sidst til at samle dejen.
Tryk dejen ud i en smurt form, lad dejen gå ¾ op ad formens side.
Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 15 min.
Porrefyld
Svits porrer og løg uden de tager farve til de er næsten møre.
Æg, mel, salt, peber, muskatnød, hytteost og/eller skyr køres i foodprocessoren.
Fordel porrerne over den forbagte bund.
Herefter hældes fyldet over.
Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 30-35 min.