Go Back

Svin i bønner og tomat (Pork choppers)

Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 2 Personer
Forfatter: Max Festersen Hansen

Equipment

  • Stor pande eller stegegryde, gerne med låg eller noget der kan bruges som

Ingredienser

  • 300 g Svinekam eller svinekotelet
  • 3 store Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 dåse Kidney beans baked beans eller chilly bønner kan også bruges
  • 1 dåse Tomat kan unlades hvis der er rigeligt væske ved bønner
  • Evt. 1 tsk Sukker giver mere tomatsmag
  • Stegemargerine til stegning eller olie
  • Jævning til sovsen
  • ½ tsk Salt
  • ½ tsk Sort peber
  • 1 tsk Cayennepeber pulver

Sådan gør du

  • Skær kødet i skiver af 1-2 cm tykkelse.
  • Skær løg i halvskiver eller tern.
  • Brun kødet på begge sider i en stor pande eller stegegryde.
  • Svits løg og hvidløg sammen med kødet indtil løg er brune.
  • Hæld dåse væsker/væsken ud over kødet, rør rundt, og lad det simre i 10 minutter.
    Helst med låg på.
  • Jævn efter behov.
  • Smag til med salt, peber og cayennepeber

Noter

Serveres med traditionelt med ris. Kartofler eller pasta fungerer selvfølgelig også.
Dampede grøntsager er det bedste tilbehør. f.eks. dampet broccoli.
Laver man dobbelt portion, kan man med fordel blande forskelige typer bønner sammen, som jeg har gjort på billedet.