Go Back

Fastelavnsboller

Ret: Kage, Morgenmad
Antal: 16 stk
Forfatter: Lone

Ingredienser

Boller

  • 1 Æg
  • 2 spsk Sukker
  • 25 g Gær
  • 1 dl Fløde eller mælk
  • 125 g Smeltet smør eller flydende margarine
  • 1 tsk Kardemomme
  • 250 g Mel

Fastelavnsfyld

  • 50 g Margarine
  • ½ tsk Vanillesukker
  • 25 g Mandler
  • 50 g Sukker

Pensling

  • ½ Æggehvide

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i ægget sammen med sukkeret.
  • Mælken lunes sammen med margarinen og hældes i æggemassen.
  • Kardemomme og mel æltes i.
  • Dejen hæver til dobbelt størrelse.
  • Imens røres margarinen sammen med sukker og hakkede mandler og vanillesukker.
  • Dejen deles i 16 stykker, trilles og trykkes flade.
  • Fyldet fordeles på bollerne og dejen lukkes om fyldet.
  • Bollerne lægges på bagepladen med samlingen nedad.
  • Bollerne hæver ca. 10 min.