Go Back
Peking-suppe
Udskriv
5 fra 1 bedømmelse

Peking suppe

Serveres evt. med rejechips eller flûtes.
Ret: Suppe
Køkken: Asiatisk
Antal: 10 -12 personer
Forfatter: Lone

Ingredienser

  • 2,5 kg Kylling fillet
  • 1 kg Oksesmåkød
  • 6-7 Løg i tern
  • 1 bundt Forårsløg
  • 3 Porrer
  • 6-7 Gulerødder
  • ½ bundt Bladselleri
  • 3-4 Røde peberfrugter
  • 3 dåser Bambusskud
  • 2 dåser Mini majs
  • 2 dl Soja
  • 2 Citroner saften deraf
  • ~5 tsk Sambal olek eller chilli pasta
  • Salt
  • Peber
  • ½ pakke Glas nudler
  • Maizena mel

Sådan gør du

  • Kog kyllingefilet og løg i rigeligt vand til de er møre og skær dem i tern.
  • Steg oksekødet og kom det i gryden med salt og peber.
  • Kom grøntsager i og kog det hele kort tid til grøntsagerne kun lige er møre.
  • Smag til med saft af citron, soja og forsigtigt med chili pasta ( sambal olek).
  • Glasnudlerne koges for sig og tilsættes suppen.
  • Suppen jævnes med maizena mel.

Noter

Serveres evt. med rejechips eller flûtes.
Tips:
Skulle skaden ske at suppen bliver for stærk kan enten fløde eller kokosmælk ta’ det værste.
Brænder chilien i munden, hjælper et glas mælk eller vodka.