Frossen nødderoulade
Forfatter: Lotte Festersen
Dej
- 3 Æg
- 125 g Sukker
- 50 g Smeltet smør eller flyd.oliemargarine
- 2 spsk Kartoffelmel
- 1½ tsk Bagepulver
- 50 g Mel
- 75 g Finthakkede/blegnede nødder
- 3 spsk Kakao kan udelades
Nougatchreme
- 150 g Blød nougat
- 2 dl Piskefløde
- ½ dl Stærk kaffe eller nescafe
- 75 g Mørk chokolade
Dæk en plade med bagepapir og marker et område på ca. 30 x 40 cm.
Pisk hele æg og sukker luftigt. Pisk smør i lidt efter lidt. Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og vend forsigtigt i med nødderne.
Hæld dejen ud på bagepapiret og bag straks i ovnen i ca. 15 min. ved 175°.
Læg sukkerdrysset bagepapir på en bagerist og vend kagen ud herpå.
Pensl bagepapiret/bunden af kagen med koldt vand og træk papiret af bunden efter et par min.Lad kagen afkøle helt.
Nougatcreme
Smelt nougat og chokolade i den varme kaffe. (Evt. et øjeblik i mikroovn).
Bland fløden i massen og lad afkøle.
Pisk herefter nougatcremen stiv.
Inden servering tøes rouladen op i køleskab i ca. 1 - 1½ time.
Cremen bør være let frossen ved servering.