Hurtig æble-smuldre-tærte
Forfatter: Lotte Festersen
Fyld
- 1 kg Æbler skrællede/udkernede
- 3-4 spsk Sukker afhængig af æblernes surhed
Kan evt. tilsættes efter behag
- Kanel - Kardemomme - Vanille
- Mandler/nødder
- Revet marcipan
- Revet citronskal
- Rosiner
Dej
- 3 spsk Sukker
- 100 g Mel
- 125 g Mel
Tilbehør efter behag
- Creme Fraiche/Skyr e. lign.
- Flødeskum
- Vanilleis
De snittede æbler kommes i et smurt ildfast fad og drys med sukker (+ evt. vanille/kanel/rosiner...).
Ingredienser til dejen smuldres til en grynet masse (brug evt. foodprocessor).
Dejen kommes over æblerne.
Bages ca. ½ time ved 200° til æblerne er møre og dejen gyldenbrun.