Go Back

Hurtig æble-smuldre-tærte

Ret: Dessert
Forfatter: Lotte Festersen

Ingredienser

Fyld

  • 1 kg Æbler skrællede/udkernede
  • 3-4 spsk Sukker afhængig af æblernes surhed

Kan evt. tilsættes efter behag

  • Kanel - Kardemomme - Vanille
  • Mandler/nødder
  • Revet marcipan
  • Revet citronskal
  • Rosiner

Dej

  • 3 spsk Sukker
  • 100 g Mel
  • 125 g Mel

Tilbehør efter behag

  • Creme Fraiche/Skyr e. lign.
  • Flødeskum
  • Vanilleis

Sådan gør du

  • De snittede æbler kommes i et smurt ildfast fad og drys med sukker (+ evt. vanille/kanel/rosiner...).
  • Ingredienser til dejen smuldres til en grynet masse (brug evt. foodprocessor).
  • Dejen kommes over æblerne.
  • Bages ca. ½ time ved 200° til æblerne er møre og dejen gyldenbrun.