Go Back

Marcipansnegle

Ret: Kage
Forfatter: Lotte

Equipment

  • Muffinforme

Ingredienser

  • 50 g Gær
  • 150 g Margarine
  • dl Vand
  • dl Mælk
  • 750 g Mel
  • 2 spsk Sukker
  • 1 tsk Hjorteaksalt

Fyld

  • 300-400 g Marcipan
  • 1 Æg
  • 4 spsk Flormelis
  • 2 tsk Vanillesukker
  • 2 tsk Kanel
  • 1 spsk Sukker

Evt. pynt

  • 1 Æg
  • Groft tesukker

Sådan gør du

  • Smelt margarinen, tilsæt den lune mælk+vand, ca. 37°. Gæren udrøres heri.
  • Tilsæt det meste af melet, hjortetaksalt og sukker. Ælt dejen smidig og tilsæt det sidste mel efter behov.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
  • Rul dejen ud i 2 aflange plader.
  • Rør marcipanen med æg og sigtet flormelis og fordel massen på dejpladerne. Bland sukker, kanel og vanille og drys henover massen.
  • Rul sammen og skær i ca. 2 cm skiver.
  • Lægges i papirsmuffinforme, gerne i en muffin-bageform.
  • Efterhæver 20-25 min.
  • Pensles evt. med æg/tesukker.
  • Bages 8-10 min. ved 220° midt i ovnen.