Go Back

Lasagne

Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Lone

Ingredienser

Kødsovs

  • 500 g Oksekød
  • 2 store Løg
  • 1-2 fed Hvidløg knust med hvidløgspresser
  • 2 dl Hvidvin eller vand
  • 1 dåse Flåede tomater
  • ½ l Bouillon
  • ca. 1 tsk Timian eller oregano
  • Salt
  • Peber

Bechamelsovs

  • 60 g Smør
  • 8 spsk Mel
  • 1,3 l Mælk
  • Salt
  • Peber

Ost

  • 1-1½ dl Reven ost kan dog erstattes af rasp

Lasagneplader

  • Lasagneplader

Alternativ kødsovs (fra Lones opskriftsbog)

  • 100 g Bacon
  • 2 store Løg
  • ½ kilo Oksekød
  • 2 dl Hvidvin el. vand
  • 150 g Tomatpuré el. flåede tomater
  • 6 dl Bouillon
  • ca. 1 tsk Timian el. oregano
  • Salt
  • Peber
  • Hvisløgspuver

Sådan gør du

Kødsovsen

  • Oksekød brunes i en gryde. Løgene ligeså.
  • Hvidvin eller vand tilsættes sammen med de flåede tomater og bouillonen og gives et kort opkog.
  • Hvidløg tilsættes. Koges i ca. 10 min.
  • Smages til med timian eller oregano, salt og peber.

Bechamelsovsen

  • Smør smeltes og mel røres i.
  • Mælken tilsættes lidt efter lidt under omrøring.
  • Sovsen koges op.

Lagsagne

  • I et smurt fad kommes først et lasagneplader, herefter et lag kødsovs og så et lag bechamelsovs.
  • Fortsæt således til der sluttes med bechamelsovs. Osten eller raspen kommes nu på.
  • Bages ved 175 grader i ca. 1 time.