Go Back

Brødtorte Lones udgave

Ret: Kage
Køkken: Dansk
Forfatter: Lone Festersen Hansen

Equipment

  • 2 springforme

Ingredienser

  • 6 Æggeblommer
  • 200 g Sukker
  • 100 g Ymerdrys uden sukker. Erstat evt. med revet tørt rugbrød
  • 100 g Fint hakket/malet nødder
  • 1 spsk Kakao
  • 1 spsk Kartoffelmel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 6 Æggehvider

Fyld

  • Ca. ½ l Piskefløde
  • Solbær syltetøj
  • 50-100 g Fint revet/malet mørk chokolade

Sådan gør du

  • Æggeblommer og sukker piskes til skum.
  • Ymerdrys blandes med alle de tørre ingredienser og blandes i æggesnapsen.
  • Æggehvider piskes stive og vendes i.
  • Bages i 2 smurte og meldryssede springforme.
  • Solbær syltetøj smøres på den ene bund.
  • Bages ved 175 grader i 30 min.
  • Knap halvdelen af flødeskummet blandes med halvdelen af chokoladen og smøres oven på solbær syltetøjet.
  • Bund nr. to lægges ovenpå.
  • Resten af flødeskummet fordeles på toppen og siden af kagen.
  • Resten af Chokoladen drysses på toppen af kagen.