Go Back
Udskriv
5 fra 1 bedømmelse

Pizza dej

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Hævning1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 1 eller 2 portioner
Forfatter: Lone

Ingredienser

1 portion

  • 25 g Gær
  • dl vand
  • 2 spsk Olie
  • 1 knsp Slat siger: jeg tror det skulle være Salt
  • 240 g Mel 4 dl

2 Portioner

  • 50 g Gær
  • 3 dl Vand
  • 4 spsk Olie
  • ½ tsk Salt
  • 480 g Mel 8 dl

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i lidt af vandet. Resten af vandet tilsættes sammen med olien.
  • Salt og mel tilsættes. Dejen røres/ æltes sammen.
  • Hæver til dobbelt størrelse.
  • Rul bundene ud til de er ca. ½ cm tykke.
  • Hæver i 30 min.
  • Kan også prikkes jævnt med en gaffel og stilles et par timer i køleskabet.
  • Fyld kommes på efter behag.
  • Bages ved 200 grader 25-30 min.