Go Back
Udskriv
5 fra 1 bedømmelse

Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål

Gratin med porre, frosne grøntsager eller blomkål
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 2 Personer
Forfatter: Lone Festersen Hansen

Equipment

  • 1 bradepande

Ingredienser

Dej

  • 75 g Mel ca. 1 dl
  • 4 dl Mælk
  • 25 g Smør
  • 4 Æggeblommer
  • 1 tsk Salt
  • Frisk Kværnet peber
  • 4 Æggehvider

Fyld

  • 3 Porrer i tynde ringe kan erstattes af f.eks. 300 g frosne grøntsager eller 400 g rå blomkål eller meget småt skåret / revet grøntsager (som f.eks. gulerødder, bladselleri, rød peber osv.)

Sådan gør du

  • Mel og lidt mælk røres til en jævning.
  • Resten af mælken, smør,salt og peber koges sammen til det er tyk.
  • Tages af varmen og æggeblommerne røres i.
  • Æggehviderne piskes stive og vendes i.
  • Hældes i et smurt ildfast fad.
  • Bages ved 175 grader i ca. 55 min.