Go Back

Ketty’s Fødselsdagsboller

Ret: Kage
Køkken: Dansk, Sønderjysk
Forfatter: Ketty

Ingredienser

Til en almindelig portion

  • 500 g Mel
  • 50 g Gær
  • 2 dl Mælk
  • 100 g Margarine
  • 1 Æg
  • 50 g Sukker
  • ¾ tsk Salt

Til en stor portion

  • kg Mel
  • 5 pakker gær
  • 1 l Mælk evt. ½ ymer eller andet surmælksprodukt
  • 3 dl Flydende margarine eller 300 g
  • 5 Æg
  • 200 g Sukker
  • 4 tsk Salt

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i lidt af mælken.
  • Sukker og salt tilsættes.
  • Mælken m.m. og æg røres sammen.
  • Mel tilsættes gradvist.
  • Dejen æltes godt igennem.
  • Hæver 20 min.
  • Trilles til boller.
  • Efter hæver 30-40 min.
  • Bages ved 200 grader i 10 min.