Go Back

Selleribøf

Vegetarisk bøf af revet sellerirod.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 11 Bøffer
Forfatter: Max Festersen Hansen
Cost: 60 smekels

Equipment

  • Pande
  • Rivehjern
  • Bøf form
  • Stor skål

Ingredienser

  • 1 Selleri En stor foretrækkes
  • 1 Gulerod Kan unlades, men fjern så også 30 gram rasp, 20 gram ost, persilleroden og 1 æg
  • 1 Persillerod Kan udskiftes med endnu en gulerod.
  • 4 Æg
  • 150 gram Ost
  • 180 gram Rasp
  • 1 Rød chilly Eller grøn. Jeg er ikke din chef.
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Fin spidskommen
  • 2 tsk. Salt
  • 2 tsk. Peber
  • Noget at stege med
  • Sjov hat Bare fordi.

Sådan gør du

  • Tag den sjove hat på.
  • Riv alle rodfrugter og osten groft. Eller fint. Det styrer du selv.
  • Tilføj rodfrugter, ost og alle øvrige ingredienser pånær det du vil stege med, i en stor skål. Og hatten.
  • Ælt alt hvad du kan indtil dejen er fast.
  • Bank det evt. lidt imens du tænker på noget barsk. Som f.eks. en krokodille med solbriller og på skateboard, som skater væk fra en aktionfilms eksplosion.
  • Vask dine fingre og klap dig selv på skulderen godt arbejde indtil nu.
  • Tag hatten af. Du ser fjollet ud.
  • Form massen til 11 bøffer. 11 er et godt antal. Du kan lave 10 til aftensmaden og spise en selv i køkkenenet (din lille laban).
  • Tag hatten på igen. Du så faktisk mere fjollet ud uden.
  • Put stegemiddel i en pande, varm panden op, og steg så bøfferne indtil de er let brune på begge sidder.

Noter

Selleribøffer er en vegetarisk bøf. Det er bare ærgerligt at de ikke smager af bøf. Til gengæld minder de lidt om frikadeller. Sellerifrikadeller er også et godt navn. Så hvorfor heder de ikke det? Tja, det er der nok ingen der ved.
De kan bruges som en erstatning for kød, men smagen er god nok til at de bare kan nydes for hvad de er.
 
Man kan i øvrigt godt gemme lidt af rasp, æg, salt og peber til side til at panere bøfferne i. Så minder det lidt mere om krebinetter. Steg det så også lidt hårdere, sådan at de er lidt mørk brun, men stop inden det bliver sort.
 
Selleribøffer serveres bedst varme, og kan anvendes til alt som bøf og frikadeller kan.
Personligt, så kan jeg godt lide det i burger eller til kartofler og brun sovs.
Den brune sovs bør man nok lave på grise fond eller kartoffelvand. Bøfferne giver nemlig ikke noget væske til en sovs.